over taco

sparring partner

Taco Hendriksz is business sparring partner. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven, in ondersteunende en leidinggevende posities. Taco is gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemingen en familiebedrijven in zwaar weer (fusie, overname, groei- of continuïteitsproblemen, veranderprocessen en sanering)

“Mijn stevige financiële ervaring combineer ik in deze situaties met mijn juridische achtergrond. Zo ontstaat er altijd een gebalanceerde kijk op de onderneming. Maar naast een zakelijke kant spelen er altijd persoonlijke drijfveren, privé-omstandigheden en soms onuitgesproken ambities. Ik merk in mijn dagelijkse praktijk dat het combineren van de zakelijke directeur/eigenaar en privé-persoon helpt om goede perspectieven te zien en betere oplossingen te formuleren. Gesprekken met mijn opdrachtgevers helpen hen koers te houden of juist te wijzigen zónder het persoonlijke kompas geweld aan te doen. Dat maakt mij voor velen een waardevolle business sparring partner".

Taco Hendriksz is jurist (Universiteit van Amsterdam) en financieel specialist (BBA). Als zelfstandig organisatieadviseur is hij verbonden aan Baeknet. Op dit moment volgt hij de opleiding aan het ITIP.

Taco werkt(e) onder meer voor: ABN Amro, Banque Paribas, Staal Bankiers, ING Bank en F. van Lanschot Bankiers.

Profiel LinkedIn